Sznycle w panko
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
1 szklanka mąki
2 roztrzepane jajka
2 szklanki panko
8 cienkich kotletów schabowych
1 łyżka oleju roślinnego
sól
Sznycle w panko:
Na trzech talerzach przygotuj mąkę, jajka i panko. Delikatnie obtocz pierwszy z kotletów w mące.
Zanurz go w jajku. Usuń nadmiar jajka. Obtocz kotlet w panko. Postępuj tak z każdym kolejnym kotletem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej olej. Połóż na patelni pierwszy z kotletów i smaż. Kiedy jedna strona zarumieni się, przewróć kotlet na drugą stronę i smaż, aż będzie gotowy (ok. 10 min). Dopraw kotlety solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W