Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Ciasto
- 250 g mąki
- pół opakowania proszku do pieczenia
- 240 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 30 g masła
- szczypta soli
- olej do smażenia
- 1 opakowanie koziego sera
- 1 słoik konfitury wiśniowej
- łyżka grubo mielonego kolorowego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oddziel żółtka od jajek. Białka ubij na sztywno dodając cukier. Dodaj mąkę oraz stopione masło. Wymieszaj dobrze ciasto. Na patelni rozgrzej olej. Smaż je z obu stron. Odsącz je na papierze. Wymieszaj kozi twarożek z pieprzem. Zrób sandwicza smarując racucha twarożkiem oraz konfiturą. Przykryj drugim racuchem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W