Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową

Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Ciasto

  • 250 g mąki
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • 240 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 30 g masła
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 1 opakowanie koziego sera
  • 1 słoik konfitury wiśniowej
  • łyżka grubo mielonego kolorowego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od jajek. Białka ubij na sztywno dodając cukier. Dodaj mąkę oraz stopione masło. Wymieszaj dobrze ciasto. Na patelni rozgrzej olej. Smaż je z obu stron. Odsącz je na papierze. Wymieszaj kozi twarożek z pieprzem. Zrób sandwicza smarując racucha twarożkiem oraz konfiturą. Przykryj drugim racuchem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA