Przekąski do aperitifu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
winogrona faszerowane serem kozim:
2 tuziny dużych czerwonych winogron bezpestkowych
ćwierć miarki sera koziego w temp. pokojowej
2 – 3 łyżki śmietany
ćwierć miarki posiekanych pistacji
Umyć owoce i odciąć cienki plasterek skórki z dołu każdego grona, żeby powstała stopka. Odciąć górę. Usunąć trochę miąższu, robiąc w każdym z nich niewielki lejek.
wymieszać w miseczce ser kozi ze śmietaną na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego lub torebki z uciętym rogiem. Wycisnąć masę do gron i zwieńczyć pistacjami
pomidorki wiśniowe z oliwkami
2 tuziny pomidorków
ćwierć miarki zielonych oliwek bez pestek
ćwierć miarki oliwek Kalamata bez pestek
Umyć pomidorki i uciąć cienko spody, żeby owoce stały. Usunąć część miąższu nożykiem lub łyżeczką.
pokroić oliwki w paseczki i wymieszać oba gatunki. Nałożyć do pomidorków.
Laura Calder
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W