Stir fry z drobiowych serduszek
Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kurczaka, Podroby
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 500 g oczyszczonych serduszek drobiowych
- 1 strączek chili
- 2 ząbki czosnku
- ½ pęczka szczypioru
- 2 szczypty mielonej kozieradki
- 50 ml oleju rzepakowego
- 2 bułki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Serduszka płuczemy w zimnej wodzie, następnie kroimy w plasterki. Chili i czosnek siekamy w plasterki. Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy ⅓ serduszek razem z ⅓ chili i czosnku. Smażymy nie mieszając 2 min., dodajemy kozieradkę i porcję posiekanego szczypiorku. Całość mieszamy i smażymy kolejne 2 min. Przekładamy do miski i powtarzamy te czynności jeszcze dwukrotnie, do wyczerpania serduszek. Gotowe serca podajemy z bagietką, ryżem, kaszą gryczaną lub bulgurem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Podroby
Kuchnia międzynarodowa
Dania z kurczaka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W