Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 250g mrożonych muli bez skorup
- 0,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- woda gazowana
Sos
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mule rozmrozić i osuszyć. Zmiksować mąkę z jajkiem i dolać tyle wody gazowanej, by powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Osuszone mule zanurzać w cieście, wyjmować i pojedynczo wrzucać do gorącego oleju. Wyjmować lekko rumiane łyżką cedzakową i osuszać na papierze kuchennym.
W malakserze zmiksować wszystkie składniki sosu. Dosmakować. Gorące mule podawać z zimnym sosem.
W malakserze zmiksować wszystkie składniki sosu. Dosmakować. Gorące mule podawać z zimnym sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W