Tort z pieczonej papryki

Tort z pieczonej papryki
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Sos:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryki wrzuć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przewracając aż się mocno zarumienią, wręcz spalą. Szybko przełóż do foliowej torebki i mocno zwiń. Po 20 minutach wyjmij papryki i obierz z odchodzącej skórki. Pomidory ułóż na gazie i spalaj aż zczarnieją. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki sosu i zblenderuj, dopraw solą i pieprzem. Małą miskę lub kubek nasmaruj od wewnątrz oliwą i układaj w nim paprykę na przemian z serem (piętrowo). Na środku talerza rozlej odrobinę sosu i przewróć do góry nogami kubek, powinien wypaść torcik. Z wierzchu rzuć roszponkę i polej oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA