Zielona bomba witaminowa

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne i zdrowe inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- wielki pęczek świeżego szpinaku
- pęczek rzodkiewki
- 1 biała rzodkiew
- pęczek zielonej cebulki
- 2 ząbki czosnku
- paczka ugotowanej kaszy gryczanej
- 3 łyzki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu winnego aromatyzowanego malinami
- świeże chilli
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Posiekać szpinak niezbyt drobno. Posiekać zieloną cebulkę. Pokroić w plasterki rzodkiewkę. Białą rzodkiew zetrzeć na grubej tarce, a czosnek na drobnej. Skroić chilli, dodać ostudzoną kaszę gryczaną. Polać oliwą, octem, przyprawić pieprzem i solą.
Agnieszka Bielawska
Agnieszka Bielawska
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W