Filadelfijska kanapka ze stekiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- bochenek włoskiego albo francuskiego chleba lub dwie bagietki
- 250 g pokrojonej w cienkie plastry wołowiny
- 1 pokrojona w plastry czerwona cebula
- 1 pokrojona w paski zielona papryka
- 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
- 250 g plastrów sera provolone
- oliwa
- sól i pieprz
- 1 łyżka amerykańskiej musztardy
- 1 łyżka majonezu
- keczup (opcjonalnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać płytę grilla albo patelnię. Cebulę z papryką smażyć na oliwie przez 6-8 minut, aż się skarmelizują. Dodać czosnek, sól i pieprz.
Zgrillować wołowinę.
Podzielić grillowane mięso na mniejsze kawałki, wymieszać z cebulą i papryką. Podzielić na 2 części. Każdą przykryć plastrami sera.
Pieczywo pokroić (bagietki lekko wydrążyć). Ułożyć na mięsie z dodatkami, a następnie odwrócić. Przyprawić solą i pieprzem, polać musztardą z majonezem (i ewentualnie keczupem).
Zgrillować wołowinę.
Podzielić grillowane mięso na mniejsze kawałki, wymieszać z cebulą i papryką. Podzielić na 2 części. Każdą przykryć plastrami sera.
Pieczywo pokroić (bagietki lekko wydrążyć). Ułożyć na mięsie z dodatkami, a następnie odwrócić. Przyprawić solą i pieprzem, polać musztardą z majonezem (i ewentualnie keczupem).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W