Szparagowe grzanki z burratą

Szparagowe grzanki z burratą
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 5)
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 ser burrata
  • 2 grube kromki chleba z serem, bekonem i cebulą
  • 5-6 białych szparagów
  • 5-6 zielonych szparagów
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek tymianku
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • sól i pieprz
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szparagi obrać i pokroić na ukośne 2-3 cm kawałki. Na oliwie i maśle poddusić najpierw białe, a następnie zielone szparagi, aby były jędrne i chrupiące. Doprawić całość czosnkiem, skórką z cytryny oraz tymiankiem.

Kromki chleba posmarować masłem i obsmażyć z obu stron, aby były chrupiące. Ułożyć na nich podduszone szparagi. Rozerwać burratę i ułożyć ją na szparagach. Całość polać sosem z patelni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA