Chrupiące racuchy bananowe z sosem kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 1 jajko
- mąka ryżowa wymieszana jeden do jednego z mąką z tapioki lub pszenną
- 1 marakuja
- sok z jednej limonki
Sos:
- szklanka gęstego mleka kokosowego
- 4 łyżki cukru
- sok z jednej dojrzałej limonki
- liście pandanu mrożonego lub laska wanilii
- ½ puszki mleka skondensowanego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Banany rozgnieć widelcem na purée i wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki. Gdy osiągniesz konsystencje ciasta naleśnikowego, smaż placuszki w głębokim oleju, aż będą złociste.Możesz dodać do ciasta trochę drożdży.
W rondelku podgrzej na małym ogniu wszystkie składniki sosu i poczekaj, aż sos zgęstnieje
Dolej mleczko skondensowane i gotuj jeszcze chwilę. Placuszki podawaj z sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W