Sałatka z serem kozim i sosem winegret Laury
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Winegret:
1 łyżka musztardy dijońskiej
1 łyżka octu z czerwonego wina
szczypta bulionu
kilka kropel sosu sojowego
odrobina octu balsamicznego
oliwa
sól i pieprz
Sałatka:
125 g sera koziego
4 plastry boczku
2 łyżki orzeszków piniowych
4 garści mieszanki sałat (mieszanka mesculin)
kilka łyżek sosu vinaigrette Laury
Przygotowanie:
Winegret: Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny, ocet z czerwonego wina, sos sojowy oraz szczyptę bulionu. Dodawaj powoli oliwę. Dopraw.
Sałatka: Podgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Pokrój ser kozi na 4 części. Każdą zawiń w plaster boczku i połóż na blasze. Piecz około 5 min, aż boczek zrobi się chrupiący, a ser bardzo gorący.
Podsmaż orzeszki piniowe na suchej patelni. Na talerzu ułóż zielenię z odrobiną dressingu. Dodaj orzeszki. Wyjmij ser z boczkiem z piekarnika i ułóż.
© Laura Calder
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W