Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
2 łyżki oleju roślinnego
2 posiekane ząbki czosnku
2 pęczki rukwi, umytej i osuszonej
sól
Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
Na patelni, na dużym ogniu podgrzej olej. Podsmaż czosnek ciągle mieszając, aż zbrązowieje. Dopilnuj, żeby nie przypalił się. Dodaj rukiew i wymieszaj. Duś, aż rukiew przywiędnie (ok. 1-2 min). Dopraw solą.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W