Rukiew z chrupiącym czosnkiem

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
2 łyżki oleju roślinnego
2 posiekane ząbki czosnku
2 pęczki rukwi, umytej i osuszonej
sól

Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
Na patelni, na dużym ogniu podgrzej olej. Podsmaż czosnek ciągle mieszając, aż zbrązowieje. Dopilnuj, żeby nie przypalił się. Dodaj rukiew i wymieszaj. Duś, aż rukiew przywiędnie (ok. 1-2 min). Dopraw solą.

Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA