Knedelki ze szczupaka i borowików na potrawce z pora
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 600 g fileta ze szczupaka
- 150 g borowików
- 2 jaja
- 150 ml śmietanki kremówki
- 4 łyżki siekanego koperku
- ½ cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 400 g pora tylko białe części
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Borowika pokrój w drobną kostkę i obsmaż na 1 łyżce masła z czosnkiem. Mięso szczupaka zmiel w maszynce do mięsa 2 razy. Przełóż do melaksera i zmiksuj dodając stopniowo jajka i śmietanę. Na koniec przypraw. Wymieszaj ręcznie masę z borowikami i koperkiem. Dwiema łyżkami formuj knedelki i gotuj w osolonej lekko gotującej się wodzie. W tym czasie pokrój pora w drobne paseczki i uduś go na maśle podlewając wodą spod gotujących się knedelków. Przypraw i podawaj knedelki na potrawce z pora.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia polska
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W