Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 01)
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- Ciasto parzone:
- szklanka mąki
- szklanka wody
- 4-5 jajek
- sól
- 100 g masła
- olej Kujawski do smażenia
- Owocowy twaróg:
- 500 g twarogu
- 100 ml śmietany
- skórka z cytryny
- olej Kujawski z bazylią
- owoce leśne, borówki, maliny, jeżyny, truskawki,
- cukier puder
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad...
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W