Kokosowe tartinki z czekoladą w 15 minut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne i zdrowe inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- szklanka wiórków kokosowych
- białko
- tabliczka czekolady
- dwie łyżki śmietany kremówki 36%
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białko lekko ubijamy i wsypujemy do niego szklankę wiórków kokosowych i mieszamy. Jeśli mamy metalowe foremki to smarujemy je olejem - papierowe też są dobre. Do foremek nakładamy masę wiórkową i ugniatamy ją w foremce. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut aż kokos zbrązowieje. Czekoladę rozpuszczamy na garnku z gotującą się wodą, dodajemy ubitą śmietanę. Do foremek wyjętych z piekarnika wlewamy masę czekoladową całość wstawiamy do lodówki. Kiedy tartinki już ostygną bez problemu wyjdą z foremek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W