Grillowana kukurydza z kokosową śmietanką
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 1 szklanka kokosowego mleczka
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 4 kolby kukurydzy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kokosowe mleczko, cukier i sól wlać do małego rondelka i gotować przez 10 - 15 minut, czyli do momentu, aż mleczko wyraźnie zgęstnieje.
Obrać kolby kukurydzy. Gotowe kolby położyć na gorącym grillu i przy pomocy pędzelka smarować kokosową śmietanką, co jakiś czas obracać i smarować znowu. W zależności od żaru grillować przez 20 - 45 minut czyli do momentu, aż kukurydza będzie złocista, a ziarna miękkie. Na koniec skropić limonką i obsypać kolendrą oraz szczypiorem.
Obrać kolby kukurydzy. Gotowe kolby położyć na gorącym grillu i przy pomocy pędzelka smarować kokosową śmietanką, co jakiś czas obracać i smarować znowu. W zależności od żaru grillować przez 20 - 45 minut czyli do momentu, aż kukurydza będzie złocista, a ziarna miękkie. Na koniec skropić limonką i obsypać kolendrą oraz szczypiorem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W