Grillowane szparagi z pastą miso
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
Sos:
- 2 płaskie łyżki jasnej pasty miso
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 4 – 5 łyżek wody
do podania: uprażony sezam, posiekana dymka oraz szczypior
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szparagi oczyścić. Rozgrzać dużą patelnię grillową, delikatnie posmarować olejem i grillować szparagi przez kilka minut do czasu, aż będą miękkie.
W międzyczasie wszystkie składniki wymieszać w kubeczku blendera, na koniec spróbować i w razie potrzeby dodać kilka kropel syropu z agawy więcej.
Zgrillowane szparagi błyskawicznie wyłowić, położyć na talerzach, oblać sosem i obficie obsypać sezamem, szczypiorem oraz posiekaną cebulką.
W międzyczasie wszystkie składniki wymieszać w kubeczku blendera, na koniec spróbować i w razie potrzeby dodać kilka kropel syropu z agawy więcej.
Zgrillowane szparagi błyskawicznie wyłowić, położyć na talerzach, oblać sosem i obficie obsypać sezamem, szczypiorem oraz posiekaną cebulką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W