Plastry bakłażana
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kg bakłażanów
- oliwa
- sól i pieprz
- świeżo posiekana pietruszka do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój bakłażany w cienkie plastry. Posmaruj je z obu stron oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż je na blasze i piecz w temperaturze 260°C, po 15 min z każdej strony. Posyp solą, pieprzem, pietruszką i skrop oliwą. Podawaj gorące lub w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W