Obsmażane ogórki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- ogórek
- łyżka oliwy
- sól i pieprz
- garść posiekanej świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż i usunąć pestki. Pokroić na kostki wielkości dużych skwarek bądź w półksiężyce. Kostki będą chrupkie, a półksiężyce bardziej jedwabiste. Każda z wersji ma swoje zalety, zależnie od tego, z czym ją podajemy. Rozgrzać oliwę na patelni. Obsmażyć ogórek do pożądanej miękkości, przez ok. 5 min, zależnie od wielkości. Dodać świeżą miętę. Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W