Obsmażane ogórki

Obsmażane ogórki
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • ogórek
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz
  • garść posiekanej świeżej mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż i usunąć pestki. Pokroić na kostki wielkości dużych skwarek bądź w półksiężyce. Kostki będą chrupkie, a półksiężyce bardziej jedwabiste. Każda z wersji ma swoje zalety, zależnie od tego, z czym ją podajemy. Rozgrzać oliwę na patelni. Obsmażyć ogórek do pożądanej miękkości, przez ok. 5 min, zależnie od wielkości. Dodać świeżą miętę. Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA