Kanapki na knyplach
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 bułki knyple
- 300 g lekko zmrożonej karkówki
- 1 czerwona cebula
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
- 4 jajka
- Masło
- 1 ogórek
- garść kiełków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Karkówkę pokroić na plasterki bardzo ostrym nożem (dzięki temu, że będzie lekko zmrożona, można pokroić ją cieniej). Cebulę pokroić w grube piórka i razem z karkówkę podsmażyć kilka minut na dużej, dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę curry.
W tym czasie na drugiej patelni usmażyć na miękko cztery jajka.
Bułki naciąć i rozłożyć jak książkę. Napakować karkówką z cebulą. Dołożyć ogórka pokrojonego w paseczki przy pomocy obieraczki do warzyw. Na tym ułożyć jajko, a całość posypać kiełkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W