Curry z ziemniaków i ciecierzycy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:4 ugotowane ziemniaki
3 pomidory
łyżka kminu rzymskiego
2 ząbki czosnku
1 cebula
strąk chili
3 cm imbiru
3 łyżki świeżej kolendry
1 puszka ciecierzycy
Przygotowanie:
Z chili, czosnku, imbiru i kminu rzymskiego robimy pastę. Przyprawy ucieramy w moździerzu, a następnie przesmażamy na patelni. Po chwili dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, pomidory i ciecierzycę. Dusimy kilka minut, by smaki się połączyły. Możemy dodać mleko kokosowe i liście curry. Gorący gulasz podajemy posypany natką świeżej kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W