Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka

Krewetki z chili i limonką
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza

Przygotowanie:

Krewetki obieramy z pancerzyka, pozostawiając ogonki i głowy, przecinamy grzbiety i czyścimy krewetki pod bieżącą wodą. Skrapiamy sokiem z limonki, przyprawiamy solą i pieprzem. Chili drobno szatkujemy. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy krewetki od razu dodajemy chili. Całość dodatkowo skrapiamy sokiem z limonki. Smażymy krótko z dwóch stron. Serwujemy w pojemniczkach lub na talerzu, dekorujemy świeżymi ziołami i skrapiamy oliwą z chili spod smażenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA