Talerz kiszonych warzyw z tostem żytnim i pesto z rukoli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie 2 (odc. 8)
- Rodzaj dania:
- Śniadania
Składniki:
- 2 kiszone ogórki
- kilka plasterków kiszonych buraków
- kilka kiszonych marchewek
- 250 g świeżej rukoli
- 80 g twardego sera, np. parmezanu
- 2 garści ziaren słonecznika
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 cytryna
- 2 kromki żytniego chleba
- 1 łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do robota kuchennego wrzucamy rukolę i ziarna słonecznika, dodajemy zest i sok z połowy cytryny, starty ser, ząbek czosnku, sól i oliwę. Całość blendujemy na gęstą pastę.
Kromki chleba opiekamy w tosterze i obficie smarujemy pesto. Na talerz wykładamy kiszonki (ogórki, marchewki i buraki) i skrapiamy je odrobiną oleju lnianego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W