Ulubiona pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Martyna Chomacka

Seria kulinarna:
Dzień dobry, śniadanie 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba, Śniadania
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 dojrzałe, miękkie awokado
  • sok i zest z połowy cytryny
  • łyżeczka serka śmietankowego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli morskiej
Do podania:
  • kromka chleba z samych ziaren
  • plaster pomidora bawole serce
  • szczypta soli
  • kilka listków kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ. Dodajemy do niego serek śmietankowy, sok i zest z połówki cytryny, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz. Całość rozdrabniamy widelcem, aż masa będzie w miarę jednorodna, ale pozostaną w niej kawałki awokado wyczuwalne na języku.

Chleb tostujemy, pomidora kroimy w plastry. Chleb bardzo obficie smarujemy pastą z awokado, na niej układamy pomidora i całość posypujemy szczyptą soli morskiej, pieprzem i kilkoma listkami kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA