Tost śniadaniowy z omletem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Śniadania
Składniki:
- 3 jajka
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 2 garści szpinaku
- 2 suszone pomidory
- 1 ząbek czosnku
- kilka plasterków marynowanego jalapeño
- 2 plasterki sera provolone
- łyżka sosu sweet chili
- łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajka rozbijamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy widelcem. Pomidory siekamy w cienie paseczki.
Na patelni podgrzewamy masło i wrzucamy na ząbek czosnku. Po chwili dodajemy suszone pomidory i szpinak. Gdy ten zwiędnie, całość zalewamy masą jajeczną i zmniejszamy ogień na minimalny.
Na środku patelni kładziemy obok siebie 2 kromki chleba. Gdy się nasączą z jednej strony, przekładamy je na drugą. Teraz najtrudniejszy moment – musimy przerzucić omlet na drugą stronę, jak naleśnik.
Gdy omlet jest już na drugiej stronie, zaginamy jego brzegi, na środku układamy ser provolone, kawałki jalapeño i całość polewamy łyżką sosu chili. Tost składamy na pół i gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W