Zupa vichyssoise

Bliny z konfiturą truskawkowo-malinową
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć warzywa do garnka. Zalać je wodą mineralną. Posolić, popieprzyć, zakryć, zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż zmiękną. Zmiksować i przetrzeć do szklanej miski. Rozrzedzić śmietaną. Ostudzić i zamrozić. Przed podaniem rozrzedzić zupę wodą mineralną bądź mlekiem (lub bulionem z kury – rzecz jasna nie dla jaroszów!). Sprawdzić smak. Posypać szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA