Krem z grochu

Krem z grochu
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 500 g mrożonego grochu
  • 1/2 miarki gęstej śmietany
  • sól i pieprz
  • tarty parmezan (ew.)
  • posiekane liście mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować w rondlu 1,5 miarki osolonej wody. Wrzucić do niej groszek, znów zagotować, zakryć i gotować do miękkości, przez ok. 10 minut. Zmiksować ręcznym blenderem. Przetrzeć do czystego rondla. Dodać śmietany, wymieszać, ponownie zagrzać i podać posypany posiekanymi liśćmi mięty.

© Laura Calder

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA