Krem z grochu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 500 g mrożonego grochu
- 1/2 miarki gęstej śmietany
- sól i pieprz
- tarty parmezan (ew.)
- posiekane liście mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować w rondlu 1,5 miarki osolonej wody. Wrzucić do niej groszek, znów zagotować, zakryć i gotować do miękkości, przez ok. 10 minut. Zmiksować ręcznym blenderem. Przetrzeć do czystego rondla. Dodać śmietany, wymieszać, ponownie zagrzać i podać posypany posiekanymi liśćmi mięty.
© Laura Calder
© Laura Calder
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W