Pasta z cieciorki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- szklanka ugotowanej cieciorki
- 2 łyżki uprażonego sezamu
- cytryna
- limonka
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy
- sól
- świeża kolendra
- owoc granatu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do malaksera wsyp cieciorkę, sezam i czosnek. Dodaj sok z limonki i cytryny oraz oliwę. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dolej więcej oliwy. Następnie przełóż pastę do miski. Dodaj owoc granatu i kolendrę. Dopraw solą. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W