Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
1 pomarańcza
3 łyżki miodu
2 gałązki rozmarynu
1 gruszka
garść pieczonych orzechów laskowych
kilka listków świeżej mięty i melisy
sok z 0,5 limonki
ser kozi
Przygotowanie:
W małym garnku zagotowujemy sok i skórkę z pomarańczy z rozmarynem, po kilkunastu minutach dodajemy miód, sok z limonki. Gotujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na talerzu układamy małe kuleczki koziego sera dekorujemy płatkami drobno pokrojonej gruszki. Całość polewamy syropem rozmarynowo-pomarańczowym i posypujemy pieczonymi orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W