Kurczak w ziołach

Kurczak w ziołach
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztop masło w rondlu. Dopraw kawałki kurczaka solą i pieprzem. Przyrumień dobrze z każdej strony, partiami – jeśli to konieczne. Zdeglasuj rondel winem, wykorzystaj wszystkie kawałki, które przywarły do dna. Włóż kawałki kurczaka z powrotem do rondla, przykryj i gotuj 15 min.
Posyp kurczaka ziołami, przykryj i gotuj dalej, aż mięso zrobi się miękkie, czyli około 15 min. Wyjmij kawałki kurczaka na półmisek. Jeśli to konieczne, odparuj wywar. Jeśli chcesz, możesz doprawić mięso sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA