Zupa-krem z awokado

Zupa-krem z awokado
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 2-3 dojrzałe awokado
  • 0,7 l domowego rosołu
  • 0,5 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka posiekanej papryczki jalapeno
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • limonka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować z ciepłym rosołem. Śmietankę ubić z czosnkiem, jalapeno i sokiem z limonki. Doprawić do smaku. Przed podaniem zupę podgrzać, podawać ozdobioną kleksem ze śmietany. Obok podawać nachos i cząstki limonki do wyciśnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA