Zupa-krem z awokado
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2-3 dojrzałe awokado
- 0,7 l domowego rosołu
- 0,5 szklanki słodkiej śmietanki
- 1 łyżka posiekanej papryczki jalapeno
- 2 utarte ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- limonka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować z ciepłym rosołem. Śmietankę ubić z czosnkiem, jalapeno i sokiem z limonki. Doprawić do smaku. Przed podaniem zupę podgrzać, podawać ozdobioną kleksem ze śmietany. Obok podawać nachos i cząstki limonki do wyciśnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W