Ćwikła pana Reja
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg buraków ćwikłowych
- 1 łyżeczka kminku
- 70 g świeżo utartego chrzanu
- 100 ml octu winnego
- 2 łyżki oleju
- sól
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości. Ostudzone obieramy i kroimy w talarki lub trzemy na tarce. Układamy w szklanym naczyniu. Skrapiamy octem winnym, dodajemy utarty świeżo chrzan i sparzony kminek oraz niewielką ilość oleju. Doprawiamy cukrem i solą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W