Carpaccio z buraków
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 200 g liści ostrych sałat (mizuny, rukoli, rukwi wodnej)
- 200 g liści słodkich sałat (burak naciowy, sałata rzymska)
- 2 upieczone i ostudzone buraki
- 100 g sera koziego twarogowego
- 3 łyżki oliwy cytrynowej
- 1 łyżka octu balsamicznego
- gruba sól
- kolorowy pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sałaty umyj, osusz, porwij i pokrój. Buraki obierz i poszatkuj na cieniutkie plasterki. Na półmisku rozłóż sałaty. Na kołderce z sałat ułóż plasterki buraków. Oprósz solą i pieprzem. Skrop oliwą i octem. Przed podaniem obsyp sałatkę pokruszonym serem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia włoska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W