Sałatka jarzynowa z twistem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 ugotowane bataty
- 1 ugotowany pasternak
- 1 mały kawałek ugotowanego selera
- 1 gruszka
- 1 cebula
- 4-5 łyżek soczewicy z puszki
- 2 ogórki kiszone
- 2 ugotowane na twardo jaja
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta chili
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotowane i obrane bataty, seler i pasternak kroimy w małą kostkę. Podobnie jaja, ogórki kiszone i gruszki. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wraz z gruszką, jajami i soczewicą wrzucamy do miski. Musztardę mieszamy z chili. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem, zalewamy majonezem i mieszamy dokładnie. Wstawiamy do schłodzenia i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W