Sałatka jarzynowa z twistem

Sałatka jarzynowa z twistem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 ugotowane bataty
  • 1 ugotowany pasternak
  • 1 mały kawałek ugotowanego selera
  • 1 gruszka
  • 1 cebula
  • 4-5 łyżek soczewicy z puszki
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 ugotowane na twardo jaja
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotowane i obrane bataty, seler i pasternak kroimy w małą kostkę. Podobnie jaja, ogórki kiszone i gruszki. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wraz z gruszką, jajami i soczewicą wrzucamy do miski. Musztardę mieszamy z chili. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem, zalewamy majonezem i mieszamy dokładnie. Wstawiamy do schłodzenia i serwujemy.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA