Bomby jabłkowe z imbirem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:olej z otrębów ryżowych do głębokiego smażenia
2 zielone jabłka bez skórki i gniazd nasiennych
1 filiżanka mąki ryżowej
1 łyżeczka słodzika ze stewii (opcjonalnie)
1 łyżka mielonego imbiru
⅓ filiżanki syropu klonowego albo z agawy
skórka z jednej cytryny
Przygotowanie:
Olej rozgrzać w głębokim garnku.
W misce połączyć mąkę, słodzik i imbir. Wrzucić kawałki jabłek i wymieszać. Obtoczone w mące i przyprawach jabłka smażyć na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.
Skropić syropem klonowym i posypać skórką cytryny. Można podawać z twarożkiem albo jogurtem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W