Pischinger

Pischinger
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

  • 1 opakowanie andrutów
  • 150 g masła
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g orzechów włoskich
  • polewa czekoladowa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło z żółtkami ucierasz z cukrem, aż utworzy puszystą masę. Dodajesz startą czekoladę i posiekane orzechy. Kremem orzechowym przekładasz wafle. Warstwa kremu powinna mieć około 3mm grubości. Ostatnią warstwą ma być wafel, który dociskasz deską jego wielkości i odstawiasz tort do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową wylej na torcik i rozsmaruj szpatułką maczaną w gorącej wodzie.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA