Pischinger
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia austriacka
Składniki:
- 1 opakowanie andrutów
- 150 g masła
- 2 żółtka
- 100 g cukru
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g orzechów włoskich
- polewa czekoladowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło z żółtkami ucierasz z cukrem, aż utworzy puszystą masę. Dodajesz startą czekoladę i posiekane orzechy. Kremem orzechowym przekładasz wafle. Warstwa kremu powinna mieć około 3mm grubości. Ostatnią warstwą ma być wafel, który dociskasz deską jego wielkości i odstawiasz tort do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową wylej na torcik i rozsmaruj szpatułką maczaną w gorącej wodzie.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W