Miętowy kuskus
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
3,5 miarki wody
1/2 łyżeczki soli
450 g kuskusu błyskawicznego
łyżka oliwy
posiekane liście z 2 dużych krzaczków mięty
Zagotować wodę i posolić. Wsypać kuskus, wlać oliwę, szybko zamieszać, przykryć i zdjąć z gazu. Zostawić na 5 min. Przegarnąć widelcem, żeby rozdrobnić grudki. Wmieszać posiekaną miętę i podać.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W