Krab królewski z Hokkaido z 3-łyżkowym octem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 krab królewski z Hokkaido (taraba)
3-łyżkowy ocet (sanbaizu)
- 3 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jeśli chcesz najpierw uśmiercić kraba, włóż go do zamrażarki na 20 minut. Zagotuj wielki garnek wody morskiej i gotuj kraba przez 14 minut, plus 1 minutę na każde 100 gramów ponad 1 kilogram.
Zanurz kraba w zimnej wodzie, żeby zatrzymać proces gotowania.
Wymieszaj składniki sosu, aż cukier się rozpuści. Podawaj kraba z sosem.
Uwagi:
Będziesz potrzebować trochę zieleniny, liści bambusa albo maty do ułożenia kraba. Jeśli nie masz wystarczająco dużego garnka do ugotowania kraba, pożycz.
Zanurz kraba w zimnej wodzie, żeby zatrzymać proces gotowania.
Wymieszaj składniki sosu, aż cukier się rozpuści. Podawaj kraba z sosem.
Uwagi:
Będziesz potrzebować trochę zieleniny, liści bambusa albo maty do ułożenia kraba. Jeśli nie masz wystarczająco dużego garnka do ugotowania kraba, pożycz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W