Sałatka z brokułów
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 brokuły
- łyżka cukru
- duży pomidor
- owoce granatu
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 200 g sera typu feta
- szklanka maślanki
- upieczona główka czosnku
- sól
- pieprz
- kilka kropel sosu Worcestershire
- kilka kropel Tabasco
- 2 gałązki świeżego cząbru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Różyczki brokułów wrzuć do gorącej wody z cukrem. Po 2-3 minutach różyczki wyciągnij i włóż je do wody z lodem. Warzywa osusz i przygotuj pozostałe składniki. Pomidory pokrój w kostkę. Na patelni upraż ziarna słonecznika i dyni. Złóż sałatkę. Różyczki brokułów podziel na mniejsze kawałki. Wymieszaj je z pomidorami i z uprażonymi pestkami. Dodaj owoce granatu. Na koniec pokrusz kawałki sera typu feta. Przygotuj sos. Maślankę połącz z upieczonym, roztartym czosnkiem. Sos dopraw pieprzem, solą oraz sosem tabasco i worcestershire. Na koniec dodaj posiekany świeży cząber. Sałatkę połącz z sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W