Kulki drobiowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 suszone pomidory
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- świeże zioła
- sól, pieprz
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do malaksera. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, czosnek, zioła, sól, pieprz i miksujemy. Dodajemy mąkę, jajko, bułkę tartą i miksujemy dalej. Można podzielić masę na 2-3 części i wzbogacić je różnymi dodatkami, np. sezamem, startym serem, drobno pokrojoną papryką. Formujemy kulki, które możemy obtoczyć z bułce lub smażyć bez. Rozgrzewamy patelnię z olejemy i smażymy kulki. Podajemy z dipami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W