Zupa ze świeżego szpinaku

Zupa ze świeżego szpinaku
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj warzywa włącznie z ziemniakami i połową szpinaku. Po ugotowaniu dodaj czosnek, przyprawy, wszystko zblenduj. Dorzuć resztę szpinaku oraz śmietanę i gotuj przez następne 5 min. Po nałożeniu do talerza posyp płatkami migdałów. UWAGA – szpinak należy dokładnie przejrzeć, czy nie ma w nim owadów.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA