Zupa cebulowa

Zupa cebulowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na maśle smażymy pokrojoną cebule: cukrową, czosnkową, perłową.
Gdy cebule się zeszklą, zalewamy je bulionem.
Dolewamy ¼ szklanki cydru. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Idealnym dodatkiem do zupy będą grzanki. Kawałki bułki podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i tartym żółtym serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA