Brownie z batatów

Brownie z batatów
Oceń przepis:
110 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 1/3 szklanki oleju kokosowego
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 dojrzały banan
  • 1 szklanka upieczonego batata
  • 1/4 szklanki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka proszku
  • sól
Mus:
  • 1/2 upieczonego batata
  • 2 - 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni (z termoobiegiem). W małym rondelku rozpuścić czekoladę w oleju kokosowym. Do wysokiego naczynia blendera włożyć banana, szklankę upieczonego batat, syrop z agawy oraz ocet, następnie wlać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować na gładki krem. Do dużej miski przesiać mąkę, wymieszać z kakao, proszkiem i solą. Dodać płynne składniki i wymieszać silikonową szaptułką, wylać na do blaszki i piec 45 minut. Z połówki upieczonego batata przygotować polewę. Połączyć go w blenderze z masłem orzechowym, wanilią, syropem klonowym i solą, zmiksować. Wystudzone brownie posmarować musem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA