Pikantne skrzydełka
Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 0,5 kg skrzydełek
- odrobina miodu
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego chili
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka ziarenek kolendry
- sok z dwóch pomarańczy
- sól
Salsa:
- pieczona papryka
- papryczka habanero
- świeża kolendra
- pomidory koktajlowe
- odrobina oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować glazurę. W moździerzu utrzeć chili, ziarna kolendry i kmin rzymski, a następnie dodać przyprawy do miodu wymieszanego z odrobiną oliwy i sokiem z dwóch pomarańczy. Umyte i osolone skrzydełka obtoczyć w glazurze i odstawić na około pół godziny, aby smaki się przegryzły. Następnie skrzydełka piec przez ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przygotować salsę. Upieczoną wcześniej paprykę obrać ze skórki i zmiksować z pomidorami koktajlowymi, pikantną papryczką habanero, odrobiną oliwy i świeżą kolendrą. Gotową salsę przełożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do pieczonych skrzydełek.
Przygotować salsę. Upieczoną wcześniej paprykę obrać ze skórki i zmiksować z pomidorami koktajlowymi, pikantną papryczką habanero, odrobiną oliwy i świeżą kolendrą. Gotową salsę przełożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do pieczonych skrzydełek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W