Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Salsa:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować glazurę. W moździerzu utrzeć chili, ziarna kolendry i kmin rzymski, a następnie dodać przyprawy do miodu wymieszanego z odrobiną oliwy i sokiem z dwóch pomarańczy. Umyte i osolone skrzydełka obtoczyć w glazurze i odstawić na około pół godziny, aby smaki się przegryzły. Następnie skrzydełka piec przez ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przygotować salsę. Upieczoną wcześniej paprykę obrać ze skórki i zmiksować z pomidorami koktajlowymi, pikantną papryczką habanero, odrobiną oliwy i świeżą kolendrą. Gotową salsę przełożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do pieczonych skrzydełek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA