Trufle z białej czekolady z amaretto
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 300 g białej czekolady
- 30 ml amaretto
- 200 g masła
- 10 g płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaj amaretto.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W