Trufle z białej czekolady z amaretto

Trufle z białej czekolady z amaretto
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaj amaretto.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA