Trufle z białej czekolady z amaretto

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 300 g białej czekolady
- 30 ml amaretto
- 200 g masła
- 10 g płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaj amaretto.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W