Zupa – krem z łososia z kokosowym mleczkiem, kolendrą i pomidorami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Składniki:
około 1,5 kg odpadów z ryby na wywar
3 marchewki
1 por
2 ząbki czosnku
jeden seler naciowy
kawałek kopru włoskiego
kilka gwiazdek anyżu
kilka korzonków kolendry
2 pęczki posiekanej natki pietruszki i pęczek kolendry
mleczko kokosowe 400 ml
puszka pomidorów krojonych i karto przecieru
40 dag ulubionej ryby pokrojonej w kostkę
pasta sambal oelek lub papryczka chili
ewentualnie sok z cytryny
Przygotowanie:
Marchewkę, selera, czosnek, pora, kolendrę, anyż i odpady włóż do garnka po czym zalej około 3 litrami wody. Gotuj na małym ogniu 2h, odcedź. Bulion ponownie przelej do garnka, dodaj mleczko, pomidory, pokrojone ryby i połowę natki pietruszki oraz kolendry. Dopraw cytryną i chili. Po podaniu posyp pozostałymi ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W