Ziemniaki puree
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- ćwierć kostki zimnego masła
- śmietana kremówka
- biały pieprz ziarnisty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki, odcedzić, utłuc na puree. Stopniowo dodawać zimne masło i wgniatać widelcem lub ubijakiem. Doprawić białym pieprzem. Odgrzewać na małym ogniu, dodając kilka łyżek śmietanki, a kiedy ziemniaki ją wchłoną, dodać kolejne kilka łyżek i tak dalej, aż będą gorące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W