Grzyby zapiekane pod parmezanem z wędzonym twarogiem i surówką z pora
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grzybów
Składniki:
- 1 kg borowików
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- masło
- 3 gałązki szałwii i oregano
- sól
- pieprz
- 250 g wędzonego twarogu
- łyżka bułki tartej
- 100 g suszonego twarogu
Surówka z pora:
- 2 pory
- garść suszonych moreli
- sok z cytryny
- szczypta suszonego oregano
- łyżka chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Borowiki pokrój na średnie kawałki. Na patelni na maśle przysmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaj kawałki grzybów, świeże zioła, szałwię i oregano. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Do brytfanki przełóż podsmażone grzyby. Dodaj pokruszony twaróg. Na koniec grzyby posyp bułką tartą i startym suszonym twarogiem. Grzyby zapiekaj w 180 stopniach przez 10 - 15 minut. Doskonałym dodatkiem do zapiekanych borowików będzie surówka z pora. Pora pokrój w cienkie plastry. Suszone morele posiekaj. W misce połącz kawałki warzyw i owoców. Dodaj sok z cytryny, suszone oregano, chrzan i majonez. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W