Czekoladowe ciasto kladdkaka

Czekoladowe ciasto kladdkaka
Oceń przepis:
154 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zaczynamy od rozpuszczenia masła, w niezbyt wysokiej temperaturze, żeby się tylko delikatnie rozpuściło. Rozpuszczone masło należy wlać do miski, do niego dodać brązowy cukier. Wszystko razem wymieszać. Stopniowo dodać jajka, łyżeczkę ekstraktu z wanilii, szczyptę soli, kakao, mąkę pszenną. Ponownie wymieszać.
Ciasto należy włożyć do tortownicy, wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym. Równo rozsmarowane ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto osypać odrobiną cukru pudru lub kakao.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA