Czekoladowe ciasto kladdkaka
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
Składniki:
- 140 g masła
- 3 średnie jajka
- 230 g brązowego cukru
- 50 g kakao
- 120 g mąki pszennej
- ekstrakt waniliowy
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zaczynamy od rozpuszczenia masła, w niezbyt wysokiej temperaturze, żeby się tylko delikatnie rozpuściło. Rozpuszczone masło należy wlać do miski, do niego dodać brązowy cukier. Wszystko razem wymieszać. Stopniowo dodać jajka, łyżeczkę ekstraktu z wanilii, szczyptę soli, kakao, mąkę pszenną. Ponownie wymieszać.
Ciasto należy włożyć do tortownicy, wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym. Równo rozsmarowane ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto osypać odrobiną cukru pudru lub kakao.
Ciasto należy włożyć do tortownicy, wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym. Równo rozsmarowane ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto osypać odrobiną cukru pudru lub kakao.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W