Polędwiczki z sarny
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4 polędwiczki z sarny
- 10-15 szalotek
- garść rodzynek
- garść włoskich orzechów
- pieprz czarny w ziarnach
- balsamico
Marynata
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie powoli smaż szalotki, aż staną się miękkie i rumiane, dodaj orzechy i rodzynki. Zalej balsamico i odparowuj, aż sos zgęstnieje i oblepi składniki, dopraw do smaku. Wymieszaj składniki marynaty, i trzymaj w nich oczyszczone polędwiczki przez kilka godzin lub przez noc. Obtocz całe mięso w grubo tłuczonym pieprzu. Usmaż polędwiczki na gorącej oliwie, zdejmij i odstaw w ciepłe miejsce, by soki się rozeszły równomiernie. Pokrój mięso w plastry i podawaj z sosem z orzechów, rodzynek i szalotek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W